Samara > Blog > Onderwijs2032 > Leren is…terugblikken

Leren is…terugblikken

Terugblikken
Terugblikken

Leren is terugblikken. Sinds 2011 hield ik een blog bij met als titel Leren is…Het was voor mij een middel om ritme te krijgen in het schrijven en mijn eigen visie op leren te formuleren. In de blog zelf zat ook een vast ritme verwerkt.

Ik observeerde mijn omgeving, vaak mijn eigen kinderen, vond hier een theorie bij en vertaalde dit tot slot naar het onderwijs. De eerste blogs heb ik gebundeld en zijn hier terug te vinden.

Het was heerlijk om te doen. Ik vond mijn eigen schrijfstijl terug, ontdekte de lol in het leren maken van 1 punt in 1 blog, en dat is schaven! Het werken werd ook beloond, want ik werd opgenomen in de lijst van edubloggers, een grote eer.

Ondertussen is de site waar de blog centraal op stond uit de lucht en ben ik me gaan richten op het associate degree in een prachtig netwerk van mensen die ook het associate degree na staan. Een deel van de blogs is gebundeld en kun je hier vinden.

Op deze site, probeer ik nu een nieuw ritme te vinden in het bloggen. Wellicht iets zakelijker…of alleen maar over het associate degree…..en vooral informatief, want er is nogal wat uit te leggen. Toch zal ik mijn vertellende stijl blijven houden.

Om dit alles een mooie kickstart te geven, is me iets moois gevraagd: om als edublogger te bloggen op het congres van Platform 2032 aanstaande donderdag 21 mei. Daar ga ik heel veel sessies bijwonen, en veel van deze sessies krijgen een plekje op deze blog. Als laatste komt 1 van de blogs in de eindpublicatie terecht. Ik vind het een schitterend begin van een nieuw blogritme. Dank 2032 en dank oude en nieuwe lezers! Het was heerlijk om te bloggen en het is heerlijk om te bloggen.