Samara > Blog > Community > Hoe echt is echt?

Hoe echt is echt?

IK blogDe dag begint al goed. We zijn met een groep twitteraars en bloggers bij elkaar. Rhea, Olaf en Peter. Straks begint hier in Eye het onderwijsfestival en worden we ondergedompeld. Nu is het nog stil en horen we alleen de schoonmaakmachines zoemen. We kijken naar het programma. Zullen we de boel verdelen? Wie gaat waarheen? De een zegt “wat eten we vandaag” en de ander zegt “ik ga naar China”. Dat zijn dus twee workshops waar we heen kunnen. Het is wel duidelijk dat we allemaal associatieve geesten hebben. Stel dat je echt nu naar China zou gaan. Hoe snel zou dat kunnen, hoe laat gaat de eerste trein….

Dan gaat het gesprek de andere kant op. We verkennen de toekomst nu al. Hoe lang zal het nog duren voordat we echt kunnen teleporteren? 100 jaar, 200 jaar? “Waarom zou je teleporteren als je al je zintuigen die kant op kan sturen? Kan je zelf gewoon veilig en warm in je eigen coconnetje blijven.” “Een beetje Matrixstijl klinkt dat wel.” “Materie omzetten naar materie is best ingewikkeld en misschien willen we dat ook wel niet.” “Of we maken gewoon een simulatie van China en gaan daar met onze 3-D ervaring in.”

Eigenlijk precies zoals we de discussies nu voeren bij Commerciële economie van de Hogeschool Rotterdam. We gaan in communities werken waarin bedrijfsleven, student, docent en alumni een hecht netwerk vormen. We worden een clubbie met zijn allen. Hoe geef je die samenwerking vorm en laat je studenten onderdompelen in het echte leven van de commercieel econonoom? We werken met gave spellen waar je als student je waant in de wereld van een grote corporate company en je hebt een opdracht. Dat lijkt op het idee van China namaken en dan zo echt dat je het beleeft. Echt beleven dat willen we ook. Dus aan het einde van het eerste jaar gaan ze al meteen op stage, instant onderdompeling, niet nog 2 jaar wachten tot er genoeg theorie in je koppie zit.

En zo brainstormen we door.

Hoe echt is echt? ZIntuigelijk echt? Fysiek echt?

Marinka Kuijpers zegt: “kiezen voor een studie, kan pas als je het echt ervaart”. Dan is nu dus echt de vraag, hoe echt is echt…..